Pikolèhan basa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pikolèhan basa (basa Inggris: language acquisition) iku kegiyatan kang ditindakake manungsa kanthi tujuan oleh, ngasilke, lan nggunakake tembung kanggo dimangerteni lan komunikasi. Ing sajerone kegiyatan pikolehan basa iki ana bidhang-bidhang ngelmu basa kang ana gandheng cenenge, kayata sintaksis, fonetik, lan tetembungan. Basa kang kang dientuke iki kang diarani basa ibu, ya iku basa kang pisanan dientuki déning manungsa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pikolèhan_basa&oldid=997640"