Pikolèhan basa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pikolèhan basa (basa Inggris: language acquisition) iku kegiyatan kang ditindakake manungsa kanthi tujuan oleh, ngasilke, lan nggunakake tembung kanggo dimangerteni lan komunikasi. Ing sajerone kegiyatan pikolehan basa iki ana bidhang-bidhang ngelmu basa kang ana gandheng cenenge, kayata sintaksis, fonetik, lan tetembungan. Basa kang kang diéntuke iki kang diarani basa ibu, ya iku basa kang pisanan diéntuki déning manungsa.