Pierre Balmain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Klambi sing didesain Balmain kanggo Ratu Sirikit saka Thailand kanggo tur ing Amérikah Sarékat ing taun 1960.

Pierre Alexandre Claudius Balmain (French pronunciation: [pjɛʁ balmɛ̃], lair ing tanggal 18 Mèi taun 1914, ing kutha Saint-Jean-de-Maurienne, Savoie, –  mati ing tanggal 29 Juni taun 1982 ing kutha Paris, Prancis) ya iku desainer fèsyen saka French lan nara yasané omah fèsyen Balmain sing kawentar lan gedhé ing periode sabubaré perang donya. Kaloka minangka mewah lan kaéndahané, dhèwèké jarwakaké manawa seniné gawé gaun minangka "the architecture of movement.''/ "aristèké paowahan''[1] 

Urip lan kariré sing awal[besut | besut sumber]

Bapakné Balmain, singmati nalika calon desainer iku mau umuré mung pitung taun, sing pakaryané tukang dagang kain borongan. Ibuné, Françoise, duwé butik fèsyen jenengé Galeries Parisiennes karo adik-adik wedhoké.[2] Dhèwèké sekolah ing Chambéry lan, ing akir minggu, karo pakdhéné menyang Aix-les-Bains / kutha wisata pemandhian air panas, remené dhèwèké ing donya fèsyen couture iku dipangaribawani déning wanita-wanita sosial sing dèwèké kerep ketemu.[2]

Balmain anyak sinau arsitèktur ing École des Beaux-Arts ing taun 1933, uga makarya lepas ngga,mbar kanggo desainer Robert Piguet. Sawisé ngunjungi studioné Edward Molyneux ing taun 1934, dhèwèké ditawari kerja, ninggal sing sinau ing sekolah arsitek iku mau lan makarya kanggo desainer tekan limang taun sing kasil banget.[3] Dhèwèké gabung karo Lucien Lelong nalika Perang Donya kaloro – sing ana kono dhèwèké ketemu desainer enom Christian Dior.[1][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Balmain".
  2. a b staff.
  3. a b "Balmain Biography". stylesequel.com.