Phantom Thread

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Phantom Thread
250px
Poster film Phantom Thread
DisutradaraniPaul Thomas Anderson
DiprodhuseriPaul Thomas Anderson
Megan Ellison
JoAnne Sellar
Daniel Lupi
DiskénariyoniPaul Thomas Anderson
DibintangiDaniel Day-Lewis
Lesley Manville
Vicky Krieps
Richard Graham
DimusikiJonny Greenwood
Dibesut déningDylan Tichenor
Perusahaan
prodhuksi
Focus Features
Annapurna Pictures
Ghoulardi Film Company
Perfect World Pictures
Dibabar déningFocus Features
(Amerika Serikat)
Universal Pictures
(internasional)
Tanggal metu
  • Dhésèmber 11, 2017 (2017-12-11) (Walter Reade Theater)
  • Dhésèmber 25, 2017 (2017-12-25) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 19, 2018 (2018-01-19) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
130 menit[1]
NagaraAmerika Serikat[2]
BasaBahasa Inggris
Rantaman$35 juta[3]
Kalarisan$47,266,904[4]

Phantom Thread yaiku filem drama Amerika Serikat 2017 sing disutradarani dening Paul Thomas Anderson lan digawe dening Paul Thomas Anderson, Megan Ellison, JoAnne Sellar lan Daniel Lupi. Manuskrip filem iki ditulis dening Paul Thomas Anderson. Juru paragane yaiku Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps lan Richard Graham.

Filem Phantom Thread yaiku filem kolaborasi kaping loro, Paul Thomas Anderson lan Daniel Day-Lewis sawise film Will Will Be Blood . Filem iki wiwit tayang ing Walter Reade Theatre ing 11 Desember 2017 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 25 Desember 2017 kanthi winates lan 19 Januari 2018 sing akeh.[5] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Daniel Day-Lewis minangka Reynolds Woodcock [6]
  • Lesley Manville minangka Cyril Woodcock [7]
  • Vicky Krieps minangka Alma Elson [7]
  • Richard Graham minangka George Riley [8]
  • Camilla Rutherford minangka Johanna
  • Harriet Sansom Harris minangka Barbara Rose
  • Brian Gleeson minangka Dr. Robert Hardy
  • Julia Davis minangka Lady Baltimore
  • Nicholas Mander minangka Lord Baltimore
  • Lujza Richter minangka Putri Mona Braganza
  • Gina McKee minangka Countess Henrietta Harding
  • Philip Franks minangka Peter Martin
  • Phyllis MacMahon minangka Tippy
  • Silas Carson minangka Rubio Gurrerro
  • Martin Dew minangka John Evans
  • Jane Perry minangka Ny. Vaughan

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Phantom Thread nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, filem iki nduweni rating 91%, miturut 310 review, kanthi rating rata-rata 8.5 / 10.[9] Adhedhasar Metacritic, filem pikantuk nila 90 saka 100, adhedhasar 51 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[10]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Phantom Thread nampa $ 21,051,680 ing Amerika Utara lan $ 26,215,224 ing negara liya. Total penghasilane sing ditampa dening film iki mencapai $ 47,266,904, ngluwihi biaya produksi filem iki $ 35 yuta.[4]

Ing bukaan akhir pekan sing winates, film iki entuk $ 216.495, manggoni posisi kaping 26 ing box office.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Phantom Thread (15)". British Board of Film Classification. January 23, 2018. Dijupuk April 26, 2018. 
  2. "Phantom Thread (2017)". BFI. 
  3. Hinchliffe, Samuel. "Paul Thomas Anderson’s next film with Daniel Day-Lewis gets release date". The Independent. Dijupuk October 26, 2017. 
  4. a b c "Phantom Thread (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 29, 2017. 
  5. Goldberg, Matt (March 30, 2017). "Paul Thomas Anderson’s New Film Gets a Release Date". Collider.com. Dijupuk December 6, 2017. 
  6. Kroll, Justin (June 2, 2016). "Paul Thomas Anderson, Daniel Day-Lewis Eye Reunion on 1950s Fashion Drama (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk June 6, 2016. 
  7. a b Lodderhose, Diana (February 1, 2017). "Focus' New Paul Thomas Anderson Pic Starring Daniel Day-Lewis Adds Lesley Manville & Vicky Krieps". Deadline. Dijupuk February 2, 2017. 
  8. Raup, Jordan (January 31, 2017). "Lesley Manville & More Join Paul Thomas Anderson’s Next Film; Johnny Greenwood Confirmed to Score". The Film Stage. Dijupuk February 2, 2017. 
  9. "Phantom Thread (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 2, 2019. 
  10. "Phantom Thread reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]