Petit-Beurre

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A Petit-Beurre

Petit Beurre, utawa Véritable Petit Beurre, uga dikenal kanthi inisial VPB, iku sejenis shortbread saka Nantes, sing paling misuwur ing Prancis umume lan utamané ing Brittany . Iki minangka Petit Beurre saka perusahaan LU, sing wis sukses ing saindenging jagad. Kue garing iki diciptakake ing taun 1886 dening Louis Lefèvre-Utile ing kutha Nantes lan diilhami dening sawetara produk Inggris ing wektu kasebut. Nanging Petit Beurre saka LU ora pisanan muncul, uga LU ora duwe eksklusivitas jeneng.Petit Beurre substantif minangka istilah umum saka jaman biyen; nduweni tanda hubung lan nalika jamak Petit-beurre asring salah ejaan. Dikenal ing negara Anglo-Saxon minangka Petit Beurre Prancis lan diarani "Petibör" ing Turki lan "Πτι-Μπερ"/ "PteeBer" ing Yunani.