Peter ingkang Agung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peter ingkang Agung
Peter der-Grosse 1838 PR.jpg
Kaisar lan Otokrat saking Rusia
Panjenengan 7 Mei 1682 – 8 Februari 1725
co-pamarentahan, kaliyan Ivan V, 1682–1696
Panobatan Raja Rusia (Koronasi) 25 Juni 1682
Leluhur Feodor III
Panerus Catherine I
Lair 9 Juni 1672
Moscow
Surud 8 Fèbruari 1725 (umur 52)
Saint Petersburg
Astana Peter lan Paul Cathedral
Garini
Putra
among others
Jeneng dawa
Peter Alekseyevich Romanov
Dalem Griya ing Romanov
Bapa Alexis
Ibu Natalya Naryshkina
Agama Kristen Ortodoks Rusia
Tapak tangan

Peter ingkang Agung, Peter I utawi Pyotr Alexeyevich (Basa Rusia: Пётр Алексе́евич, Пётр I, Pyotr I, or Пётр Вели́кий, Pyotr Velikiy) (9 Juni [K.J.: 30 Mei] 1672 – 8 Februari [K.J.: 28 Januari] 1725) inggih menika kaisar Rusia ingkang nguaosi Rusia awit 7 Mei [K.J.: 27 April] 1682 ngantos dumugi tilar donyanipun.


Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Peter ingkang Agung ing Wikimedia Commons.

Pranala Njawi[sunting | Owah sumber]