Peter ingkang Agung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peter ingkang Agung
Peter der-Grosse 1838 PR.jpg
Kaisar lan Otokrat saking Rusia
Panjenengan 7 Mei 1682 – 8 Februari 1725
co-pamarentahan, kaliyan Ivan V, 1682–1696
Panobatan Raja Rusia (Koronasi) 25 Juni 1682
Leluhur Feodor III
Panerus Catherine I
Lair (1672-06-09)9 Juni 1672
Moscow
Surud 8 Fèbruari 1725(1725-02-08) (umur 52)
Saint Petersburg
Astana Peter lan Paul Cathedral
Garini
Putra
among others
Jeneng dawa
Peter Alekseyevich Romanov
Wangsa Griya ing Romanov
Bapa Alexis
Ibu Natalya Naryshkina
Agama Kristen Ortodoks Rusia
Tapak tangan

Peter ingkang Agung, Peter I utawi Pyotr Alexeyevich (Basa Rusia: Пётр Алексе́евич, Пётр I, Pyotr I, or Пётр Вели́кий, Pyotr Velikiy) (9 Juni [K.J.: 30 Mei] 1672 – 8 Februari [K.J.: 28 Januari] 1725) inggih punika kaisar Rusia ingkang nguaosi Rusia awit 7 Mei [K.J.: 27 April] 1682 ngantos dumugi tilar donyanipun.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]