Pertu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pertu (Sanskerta: पृथु ; Pṛ(ri)thu) wonten salebeting agama Hindhu inggih punika salah satunggaling awatara Wisnu. Panjenenganipun minangka putra Wena. Pertu gadhah garwa, ingkang asma Arcisa, ugi gadhah putra, ingkang asma Wijitaswa, Haryaksa, Dumrakesa, Wreksa kaliyan Drawina. Miturut legenda, Pertu punika minangka raja ingkang agung saha bijaksana. Kajayaanipun kados ta Bathara. Cariyosipu ugi wonten salebeting Kitab Purana, kados ta Brahmandapurana, Matsyapurana, lan sapanunggalanipun.