Brahmandapurana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Brahmandapurana ya iku karya sastra Jawa Kuna kang awujud gancaran. Karya sastra iki ora ngemot pananggalan kapan olèhé tinulis lan sapa kang mrentah nulis. Isiné manéka warna, kaya ta carita sujarah lelakoné donya lan jagatraya kacipta, kaanan alam, wetuné 4 warna (brahmana, ksatria, waisya lan sudra) lan liya-liyané.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Jan Gonda, 1932, Het Oud-Javaansche Brahmâṇḍa-Purâṇa. Prozatekst en kakawin, Bandoeng: Nix. Bibliotheca Javanica 5. Suntingan teks. Jan Gonda, 1933, Het Oud-Javaansche Brahmâṇḍa-Purâṇa. Vertaling, Bandoeng: Nix. Bibliotheca Javanica 6. Pertalan ing basa Walanda.