Brahmandapurana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Brahmandapurana ya iku karya sastra Jawa Kuna kang awujud gancaran. Karya sastra iki ora ngemot pananggalan kapan ditulis lan sapa kang mrentah nulis. Isine manéka warna, kaya ta carita sujarah kedadeyane donya lan jagadraya kacipta, kahanan alam, metune 4 kasta (brahmana, ksatria, waisya lan sudra) lan liya-liyané.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Jan Gonda, 1932, Het Oud-Javaansche Brahmâṇḍa-Purâṇa. Prozatekst en kakawin, Bandoeng: Nix. Bibliotheca Javanica 5. Suntingan teks. Jan Gonda, 1933, Het Oud-Javaansche Brahmâṇḍa-Purâṇa. Vertaling, Bandoeng: Nix. Bibliotheca Javanica 6. Pertalan ing basa Walanda.