Wéna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Wena)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wena
Sang Hyang Wena.jpg
Déwanagari: वेन
Sisihan: ?

Wonten salebeting mitologi Hindhu, Wena (Sanskerta: वेन; Vēna) inggih punika raja wonten ing jaman kuna, katurunan Manu. Panjenenganipun minangka putra Angga kaliyan Sunita. Kakek saking ibunipun, ingkang asma Mertyu, ingkang misuwur gadhah sipat boten saé.