Persatuan Pedalangan Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

‘’ Persatuan Pedalangan Indonesia’’ (Pepadi) iku organisasi profèsi para dhalang, pangrawit, swarawati lan wong-wong sing ana gèndhèng cènèngé karo pedhalangan ing Indonesia. Saiki ana 24 komisariat ing tlatah.

Pepadi wiwit ana ing tanggal 14 April 1971. Saben limang (5) taun sapisan dianaaké Musyawarah Nasional (Munas) kanggo ngukuhaké pengurus anyar.