Perpustakaan Digital Donya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perpustakaan Digital Donya
en: World Digital Library
WorldDigitalLibraryLogoSVG.svg
Jinising situs
Pendidikan internasional
Ana ing basa Multi-basa
Sing duwé Amérika Sarékat
Digawé déning Library of Congress
Situs jaringan www.wdl.org
Dagang Ora
Diluncuraké April 21, 2009 (2009-04-21)
Status saiki Daring

Perpustakaan Digital Donya utawa World Digital Library (WDL) iku pabukon digital antarnegara sing diklola déning UNESCO lan Library of Congress (Perpustakaan Konggrès) duwèké Amérika Sarékat. Perpustakaan iki diresmèkaké tanggal 21 April 2009 lan diangkah minangka sumber rujukan dokumen primèr dokumèn wigati donya sing bisa diaksès kanthi gratis.

Misi pabukon iki kanggo ngembangaké pamahaman antarbangsa lan budaya, njembaraké kandhutan variasi lan isi ing internet, nyadiakaké bahan dhasar pengajaran kanggo pengajar, sarjana, lan peminat umum, sarta kanggo mnguwataké kamampuan lembaga-lembaga mitra lan nyiutaké kasenjangan digital intra- utawa antarnegara.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]