Perpustakaan Digital Donya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Perpustakaan Digital Donya
en: World Digital Library
WorldDigitalLibraryLogoSVG.svg
Jinising situs
Pendidikan internasional
Ana ing basa Multi-basa
Kang duwé Amérika Sarékat
Digawé déning Library of Congress
Situs jaringan www.wdl.org
Dagang Ora
Kababar April 21, 2009 (2009-04-21)
Setatus saiki Daring

Perpustakaan Digital Donya utawa World Digital Library (WDL) iku pabukon digital antarnegara sing diklola déning UNESCO lan Library of Congress (Perpustakaan Konggrès) duwèké Amérika Sarékat. Perpustakaan iki diresmèkaké tanggal 21 April 2009 lan diangkah minangka sumber rujukan dhokumèn primèr dokumèn wigati donya sing bisa diaksès kanthi gratis.

Misi pabukon iki kanggo ngembangaké pamahaman antarbangsa lan budaya, njembaraké kandhutan variasi lan isi ing internet, nyadiakaké bahan dhasar pengajaran kanggo pengajar, sarjana, lan peminat umum, sarta kanggo mnguwataké kamampuan lembaga-lembaga mitra lan nyiutaké kasenjangan digital intra- utawa antarnegara.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]