Perpustakaan Digital Donya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perpustakaan Digital Donya
en: World Digital Library
World Digital Library Logo 2008-04-24.png
Alamat jaringan www.wdl.org
Dedagangan? Ora
Jinis situs Pendidikan internasional
Basa sadhiyan Multi-basa
Baku Amérika Sarékat
Digawé déning Library of Congress
Diluncur April 21, 2009 (2009-04-21)
Kahanan saiki Daring

Perpustakaan Digital Donya utawa World Digital Library (WDL) iku perpustakaan digital antarnegara sing diklola déning UNESCO lan Library of Congress (Perpustakaan Kongres) duwèké Amérika Sarékat. Perpustakaan iki diresmèkaké tanggal 21 April 2009 lan diangkah minangka sumber rujukan dokumen primèr dokumèn wigati donya sing bisa diaksès kanthi gratis.

Misi perpustakaan iki kanggo ngembangaké pamahaman antarbangsa lan budaya, njembaraké kandhutan variasi lan isi ing internet, nyadiakaké bahan dhasar pengajaran kanggo pengajar, sarjana, lan peminat umum, sarta kanggo mnguwataké kamampuan lembaga-lembaga mitra lan nyiutaké kasenjangan digital intra- utawa antarnegara.[1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]