Perang Sovyet-Afganistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawijining prajurit Sovyet siyaga ing Afganistan, 1988.

Perang Sovyet-Afganistan iku sawijining perang sing suwéné sangang taun ing Afganistan antarané Uni Sovyet lan Afganistan wiwit wulan Dhésèmber 1979 nganti wulan Fèbruari 1989. Kang njalari perang iki ya iku invasi Uni Sovyet marang Afganistan, kang nimbulaké réaksi internasional, sarta pambrontakan mujahidin Afganistan. Sovyet mundur ing wulan Fèbruari 1989, nanging perang sadulur Afganistan isih terus lumaku.

Pranala njaba[besut | besut sumber]