Perang Pandan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Perang pandhan wonten Bali

Perang pandhan punika tradhisi ing désa Tenganan, Bali, Indonésia. Perang pandhan dipun-ginakaken kanggé pakurmatan dhumateng Gusti Indra. Raja Indra punika, déning masarakat Tenganan kaloka minangka pengayom kanggé désa. Gusti Indra punika déwa perang ing Bali. Asma perang pandhan dipunpundut saking piranti ingkat dipun-ginakaken perang. Piranti kanggé perang utawi senjata ingkang dipungunakaken inggih punika pandan ingkang wonten erinipun. Tiyang ingkang perang ngagem sandhangané kas Bali. Sanèsipun ngagem pandan, peserta ugi ngginakaken tameng minangka piranti kanggé nglindungi awak. Sadèrèngipun perang pandan dipunbabaki, tiyang désa mlampah nglilingi désa amrih angsal pangayoman saking Gusti Indra.