Pepanthan kapustakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rak buku kapustakan ing Hong Kong sing ditata miturut pepanthan Dewey

Pepanthan kapustakan iku sistem kanggo nata barang-barang kapustakan miturut jejeré. Pepanthan kapustakan nganggo sistem notasi sing nglambangaké urutan rembug. Sistem iki ngudokaké barang-barang kapustakan murih ditata manut urutan iku. Sistem-sistem pepanthan kapustakan nunggalaké barang-barang sing magepokan, racaké ditata mawa hirarki. Sistem pepenthan liya, ya iku pepanthan fasèt, uga akèh panganggoné. Mawa sarana iki pepanthan warna-warna bisa tinerap ing sawiji barang lan bisa diurutaké manéka cara. Angka pepanthan kapustakan minangka tengeré sumber-sumber wacan. Tenger iki béda saka sistem International Standard Book Number (ISBN) utawa International Standard Serial Number (ISSN).

Tegesing tembung-tembung[besut | besut sumber]

Cara Jawa Cara Indonésia
pepanthan klasifikasi
kapustakan pabukon
rembug topik
ngudokaké mengharuskan
murih supaya
nuggalaké mengumpulkan jadi satu
magepokan berkaitan
racaké biasanya
panganggo pemakaian
tinerap diterapkan
tenger penanda

Rujukan[besut | besut sumber]