Pengilon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaca pengilon kanggo pepaès.

Pengilon, piranti kanggo ngilo, ya iku barang kang arta alus lan mengkilat kang bisa mantulake barang kan ana ngarepe, mujudake wewayang. Umume pengilon jaman saiki kawngun saka beling, lan pigunane ora mung kanggo ngilo lan pepaès, nanging uga kapasang ing barang liya kayata kaca spion ing pit montor lan montor, uga ing alat optik kayata tustèl, téléskop, tropong, lsp.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pengilon&oldid=983466"