Penggaris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Penggaris saka plastik
Penggaris kang bisa di tekuk
Penggaris pita
Penggaris saka bahan logam

Penggaris ya iku piranti ukur utawa piranti kanggo nggawé garis lurus.[1] Penggaris bisa digawé saka bahan kayu, plastik, logam, pita, uga ana penggaris kang bisa ditekuk-tekuk.[2] Nalika ngukur migunakaké penggaris posisi pengamat kudu tegak lurus karo skala kang diukur.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]