Menyang kontèn

Pekathik lan kenèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Abdi Dalem kenek ing Britaniya Agung ngagem seragam livery upacara nalika ngladosi wonten ing Upacara Bebuka Parlemen Praja, warsa 2008

Pekathik lan Kenek inggih punika sesebutan kagem para batur utawi abdi dalem ingkang ngayahi minangka kanthining kusir. Pekathik anggadhahi ayahan minangka juru tuntun kudha utawi jaran, mliginipun nalika kudha kang anggeret kreta langkung saking cacah setunggal, dene kenek gadhah saperangan ayahan kadosta mbikakaken pintuning kreta, lajeng samangke nyongsongi priyantun kang nitih kreta punika nalika panjenenganipun mandhap.