Paus Alexander VIII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paus Aleksander VIII
Alexander VIII 1.jpg
Asma wiyosan Pietro Vito Ottoboni
Wiwit mengku 6 Oktober 1689
Dumugi 1 Februari 1691
Dipunrumiyini Innosensius XI
Dipunlajengaken Innosensius XII
Miyos 22 April 1610
Venice, Italia
Séda 1 Februari 1691
Roma, Italia
[[Paus {{{other}}}|Paus kanthi nami {{{other}}} sanesipun]]
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

‘’’Paus Alexander VIII’’’ (22 April 1610 – 1 Febuari 1691), lahir jènèngé Pietro Vito Ottoboni, ya iku Paus téko 1689 kanggo 1691. Pietro Ottoboni ya iku kelahiran sebuah kemuliaan Venetian karo kemasyuran, lan ya iku bocah teko Marco Ottoboni, chancellor teko Republik Venice . awal pelajaran-pelajarane digawé karo nondoi kehebatan ing Keumuman Padua, dingendi, ing 1627, dhèwèké ngiso seorang or. ing canon lan sipil hukum [1] Ambassador Louis XIV teko Perancis (1643–1715) ganti ing procuring pilihane ing 6 Oktober 1689, koyok penysukses kanggo Pope XI Ndak berkliru (1676–89); meskipun ngono, setelah wulan-wulan teko perundingan akhirne VIII Alexander ngutuk pengumumuman gawé ing 1682 demi Perancis clergy ngeneki kemerdekaan-kemerdekaan teko Gallican gereja [2] Alexander VIII ya iku meh sebuah octogenarian ketika pilih ing kepausan, lan keurip namung enem belas wulan, selama sing ngendi waktu sedikit teko kepentingan ya iku lakukan. Louis XIV, situasi bersifat pulitik keberhentian ya iku sekarang kritikan, keuntung demi dispositions penuh damai teko keanyaran pope, kepulih Avignon ing deweke, lan renounced si suwi-kecaci-maki kebeneran seneng kanggo Perancis Embassy . Amal-amal ning sebuah timbangan sing gede lan ndak kelarangan nepotism exhausted papal berharta, mbalekake pulisi-pulisi teko pendahulune. Diantara pencalonan-pencalonan sing berkeanekaragaman, nya 22-taun-keponakan laki-laki-laki sing suwi Pietro digawé cardinal, keponakan laki-laki-laki Marco digawé Duc Fiano, lan Gereja keponakan laki-laki-laki Antonio digawé umum. Metu teko belas kasihan kanggo kemiskinan teko impoverished Pernyataan-pernyataan Papal, dhèwèké nggolek kanggo nulong mereka karo ngurangi pajak-pajak. Namung iki dhonyo dermawan padha ngpimpin dhèwèké kanggo nganugerahake ing relasi-relasine mereka sing - ya iku hasrat ing accumulate ; ing nduwur jeneng mereka sing wis ditindas Paus Inosensus IX Neng 1690 dhèwèké ngutuk doctrines teko ngono-keceluk bersifat filsafat dosa, wulang ing Jesuit sekolah-sekolah. taun Iku dhèwèké ugo canonised St . John terhadap Tuhan .

Alexander VIII modar ing 1 Febuari 1691. kuburane ing St . Pembinatang inguan 's didesoin oleh Hitung Arrigo ing San Martino lan sculpted (1691–1725) oleh Angelo de ' Rossi lan Giuseppe Bertosi .

Cathetan Suku

  1. ^ Rendina, Claudio (1984). I papi. Storia e segreti. Rome: Newton Compton
  2. ^ Herbermann, Charles, ed. (1913). "Pope Alexander VIII". Catholic Encyclopedia. Robert Appleton Company.


Dipunrumiyini
déning:
Innosensius XI
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Innosensius XII



Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.