Paul Bunyan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Figur Paul Bunyan ing Minnesota, Amerika Serikat.

Paul Bunyan ya iku sawijining tokoh fiksi carita rakyat Amerika.[1] Dheweke digambarake duweni kekuwatan kang gedhe, amarga dheweke adhedhasar sawijining blandhong kayu kang urip ing abad kaping 19 ing Amerika Serikat.[1]

Minangka tokoh fiksi, dheweke dikenal déning rakyat Amerika amarga kekuwatane, lan sipate kang sregep nyambut gawé, trampil, pinter ngrampungake prakara lan tansah seneng.[1] Senajan carita ngenani Paul Bunyan dicaritakake kanthi kathok tular kawit abad kaping 19, tulisan ngenani dheweke ora ana sadurunge abad kaping 20.[1]

Jurnalis James McGillivary nulis ngenani Bunyan ing seri esai kanthi irah-irahan The Round River Drive kang kaemot ana surat kabar Midwestern antarane taun 1906-1910. Nanging caritane benerbener mulai dikenal kawit tulisan-tulisan ngenani dheweke akeh diemot ing surat kabar.

Akeh carita ngenani Bunyan kang diterbitake déning penerbit Red River lan penerbit liyane. Ing carita mau Bunyan digambarake lagi gawé Dano Gedhe kanggo gawé gowakan sapi raksasane.[2]

Kagumunane Paul Bunyan minangka figur carita rakyat tansah ngrembaka lan akeh referensi ngenani dheweke ana ing carita, kartun, puisi lan lagu sarta pirang-pirang festival komunitas lan kompetisi nebang kayu kang bisa ditemokake ing pirang-pirang wewengkon Amerika ya iku nebang kayu dadi salah sawijining tradisi.

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)Paul Bunyan, americanfolklore. Diundhuh tanggal 26 Mei 2010.
  2. ^ (en)Frozen Flames, americanfolklore. Diundhuh tanggal 26 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_Bunyan&oldid=997567"