Pasulayan Aegea

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Segara Aegea - gambar satelit
Pulo-pulo utama lan klompok pulo
Segara teritorial lan wewengkon udhara
approximate extent:
6 nm: Segara teritorial dina iki. Putih: Segara jero (High Seas).
10 nm: Wewengkon udhara kang diklaim déning Yunani
12 nm: Kamungkinan tambahan

Pasulayan Aegea iku istilah kang ngarujuk marang isu-isu kontrovèrsial kang magepokan antaraning Yunani lan Turki bab kadhaulatan lan hak-hak ing Segara Aegea. Konflik-konflik iki nduwèni pengaruh wigati tumrap hubungan nagara Yunani lan Turki wiwit taun 1970. Malah kaping pidho amèh pecah konflik militer ya iku ing taun 1987 lan wiwitan taun 1996. Isu-isu kang dadi pasulayan ing Segara Aegean bisa diklompokaké:

  • Nemtokaké tapel wates Segara Teritorial,
  • Nemtokaké tapel wates wewengkon udhara,
  • Nemtokaké tapel wates zona ékonomi eksklusif lan landhas kontinèn,
  • Nemtokaké tapel wates Flight Information Regions (FIR), lan wigatiné tumrap kendhali aktivitas montor mabur militer,
  • Isu status demilitarisasi tumrap sawetara pulo-pulo Yunani ing Aegea,
  • Usul Ankara bab konsèp "zona abu-abu".

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pasulayan_Aegea&oldid=985809"