Pasta kacang abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Red bean paste
Red bean paste anko.JPG
Jeneng liyanéRed bean jam, adzuki bean paste, anko
JinisSweet paste
Tlatah utawa prajaEast Asia
Woworan pokokRed beans, sugar or honey
Buku masakan: Red bean paste  Médhia: Red bean paste

Pasta kacang ( traditional Chinese ) utawa senggol kacang abang, [1] uga diarani tempel kacang adzuki utawa anko (ing basa Jepang), [2] minangka salah sawining jinis pasta sing digawe saka kacang abang (uga diarani "kacang azuki"), digunakake ing masakan Asia Wétan . Tempel disiapake kanthi nggodhog kacang buncis, banjur diremuk utawa digiling. Ing tahap iki, tempel bisa digawe legi utawa ditinggalake kaya saiki. Werna tempel biasane abang peteng, sing asale saka kulit kacang. Ing masakan Korea, kacang azuki (asring macem-macem ireng) uga bisa dibungkus sadurunge dimasak, ngasilake pasta putih. Sampeyan uga bisa kanggo nyopot husk kanthi nyaring sawise masak, nanging sadurunge digawe legi, nuwuhake pasta abang sing luwih alus lan luwih homogen.

Regional names
Jeneng Cina
Cina Padatan 豆沙 / 紅豆沙
Cina Prasaja 豆沙 / 红豆沙
Werdi literal"Bean paste" / "red bean paste"

Cithakan:Infobox Chinese/Korean

Pasta kacang abang
Nama Jepang
Kanji: / 小豆餡
Kana: あん / あずきあん

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Shurtleff, William; Aoyagi, Akiko (2013). History of Tofu and Tofu Products (965 CE to 2013). Soyinfo Center. p. 339. ISBN 978-1928914556.
  2. Mishan, Ligaya (2013-10-17). "Hungry City: Shalom Japan in Williamsburg, Brooklyn". The New York Times. Dibukak ing 2017-02-27.