Passu Sar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Passu Sar utawi Pasu Sar utawi PAsu 1 inggih punika pucuk gunung ingkang inggil ingkang dumunung wonten ing Muztagh Batura, gunung punika saperanganipun gunung saking karakoram. Inggilipun gunung Passu Sar inggih punika 7478 mèter [1] punika dumumnung wonten ing kabupatèn Gilgit, Baltisatan, Pakistan, sisih kilenipun lembah Hunza. Gunung punika minangka salh satunggaling titik ingkang paling inggil wonten ing Massif Passu. Amargi punika, pramila gunung Passu Sar dados gunung ingkang inggilipun urutan nomer 54 wonten ing donya [2] gunun punika manggèn wonten ing punggungan utami Muztagh Batura, kirang langkung 7 kilomèter utawi 4 mil sisih wétan saking Batura Sar.

Paminggahan[besut | besut sumber]

Passu sar kaping satunggal dipunminggahi nalika tanggal 7 Agustus 1994 déning Max Wallner, Dirk Nauman, Ralf Lehman, kaliyan Volker Wurning. Wulan ingkang saé kanggé minggah gunung punika nalika wulan Juni, Juli, Augustus, September.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 15 Oktober 2012)
  2. [2](dipunundhuh tanggal 15 Oktober 2012)
  3. [ http://www.peakware.com/peaks.html?pk=2058](dipunundhuh tanggal 15 Oktober 2012)