Pasisir Pelabuhan Ratu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pasisir Palabuhanratu

Pantè Palabuhanratu utawa kondhang minangka Pantè Pelabuhan Ratu, ya iku sawijining papan pangonan plesiran ing pasisir Samudra Hindia ya iku ing kidule Jawa Kulon.[1] Panggona iki ana ing 60 km ing sisih kidul saka Kutha Sukabumi.[1] Pasisir iki dikenal duwé ombak gedhé mula dadi bebaya tumrap perenang pasisir.[1] Amarga panggonan iki narik kawigatwn akèh wong, Présidhèn Soekarno ngedegkake panggona lèrèn nalika taun 1960 ing Tenjo Resmi.[1] Saliyané iku, uga dibangun Samudera Beach Hotèl, salah siji hotèl mewah wiwitan kang dibangun ing Indonésia ya iku bebarengan karo Hotèl Indonésia, Bali Beach Hotèl, lan Toko Serba Ada “Sarinah”, kang sekabehane nggunakaké dana rampasan perang saka Jepang.[1]

Ing kéné ana sangang lokasi kanggo selancar, ya iku ing Batu Guram, Karang Sari, Samudra Beach, Cimaja, Karang Haji, Indicator, Sunset Beach, Ombak Tujuh nganti Ujung Genteng.[2] Saben pasisir duwé ombak kanthi karakteristike dhéwé.[2] Ing sakiwa-tengené Pasisir Pelabuhan Ratu, ana sangang panggonan kanggo surfing.[2] Saka Batu Guram, Karang Sari, Samudra Beach, Cimaja, Karang Haji, Indicator, Sunset Beach, Ombak Tujuh lan Ujung Genteng.[2] Ing wulan tartemtu ya iku antarané Mèi-nganti Oktober lokasi-lokasi iki lumrahé akèh wong kang pada selancar.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e toursbandung.com Diundhuh tanggal 12 Agustus 2011
  2. a b c d e okezone.com Diundhuh tanggal 12 Agustus 2011