Parté Komunis Bulgaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Parté Komunis Bulgaria

Parté Komunis Bulgaria (Българска Комунистическа Партия, Balgarska Komunisticheska Partiya; БКП, BKP) iku parté komunis lan Marxis-Leninis sing tau kuwasa ing nagara Republik Rakyat Bulgaria saka taun 1946 nganti 1989 nalika nagara iki wis ora dadi nagara komunis manèh. Parté Komunis Bulgaria iku ndominasi Koalisi Front Tanah Praja Bulgaria sing wiwit kuwasa ing taun 1944 nalika kudéta marang Tsar Bulgaria lan diréwangi Wadyabala Abang Uni Sovyèt.

Parté iki diadegaké ing taun 1903 lan dibubaraké ing taun 1990. Ing taun 1990 iki parté iki ganti jeneng dadi Parté Sosialis Bulgaria. Ing taun 1996 diadegaké manèh parté komunis mawa jeneng Parté Komunis ing Bulgaria.