Parté Komunis ing Bulgaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Parté Kuminis ing Bulgaria (Bulgaria: Комунистическа Партия на България, Kuministiceska Partija na Balgarija, KPB) iku sawijining parté pulitik ing Bulgaria sing saiki (2016) kapimpin déning Aleksandar Paunov.

Parté iki diadegaké ing taun 1996 sawisé Parté Kuminis Bulgaria dibubaraké ing taun 1990. Wiwit taun 2001 parté iki péranganing Koalisi kanggo Bulgaria, sawijining pasekuton karo Parté Sosialis Bulgaria.

Nalika pilihan umum parlemèn taun 2014, Koalisi kanggo Bulgaria olèh 15,4% swara utawa lan 39 saka 240 kursi.