Parembugan:Urangutan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wonten basa Jawi tembung orang utan sayektinipun kaserat wurangutan utawi urangutan (tanpa spasi miturut bausastra Zoetmulder & Robson). Ing Kakawin Ramayana sampun wonten tembung wurangutan. Lajeng ing Kidung Tantri wonten tembung urangutan. Lajeng ing Kitab Pustakaraja Purwa, Serat Ménak Sorangan, Serat Kancil ugi wonten tembung urangutan. Meursault2004ngobrol 4 Novèmber 2017 00.37 (UTC)

Bokmenawi urangutan saged dados sesiah, lajeng dipunsukani éjaanipun Jawa Kuna. Wirjadisastra (rembugan) 4 Novèmber 2017 01.11 (UTC)
Matur nuwun tanggepanipun Mas Wirjadisastra, mangké kula ayahi. Samenika urangutan Tapanuli saweg dados woh lambé. Kula badhé nyerat artikelipun. Meursault2004ngobrol 4 Novèmber 2017 09.24 (UTC)