Parembugan:Singa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Singa kuwi ing crita-crita apa diarani "Raja Singa"? mbokmanawa "Raja hutan" utawa "Raja Alas"?. Malah kadhang-kadhang macan utawa singa kuwi diundang "simbah", kanggo ngurmati, lan manawa wedi yèn nesu. Nèk ora klèru "Rajasinga" kuwi jenegé penyakit (Syphilis)?.Pras 06:39, 14 April 2008 (UTC)

Iya pancèn, rajasinga iku dadi jenengé penyakit syphilis. Malah ana lagu dhangduté, aku tau weruh ing tv ... Biasané singa sing dadi raja iku ana ing crita-crita Jawa Kuna. Sing misuwur dhéwé yaiku crita-crita Tantri. Banjur ing Kakawin Nagarakretagama uga ana crita cekak bab singa minangka raja alas. Meursault2004ngobrol 16:37, 14 April 2008 (UTC)