Parembugan:Kupat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Antara liya[besut sumber]

Pak @Imam M Basri, punika kula pethik saking serat Salah Kaprah Bahasa Jawa: Kontroversi Benar-Salah Bahasa Jawa kaca 18:

Bentuk dan penggunaan kata tugas antara liya merupakan terjemahan dari kata tugas bahasa Indonesia "antara lain". Pemakaian bentuk tersebut dalam bahasa Jawa dianggap salah. Bentuk dan pemakaian yang benar dalam bahasa Jawa adalah antarané. Contoh: Piranti tukang iku, antarané: graji, pukul, catut, lan pacul.

Adhedhasar punika, antarané sampun leres mungguhing artikel-artikel ing Wikipédia Jawa. Matur nuwun. Wirjadisastra (rembugan) 27 Juli 2017 07.24 (UTC)