Parembugan:Kembang srengéngé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cara Jawané apa bener: "Kembang Srengéngé ya? Pras rembugan 22:48, 6 Agustus 2010 (UTC) Mung saukur kanggo informasi, sawise tak cek ing situs: Depkes jeneng ing basa Jawa Kembang Srengenge, kaya kacetha ing cuplikan ing ngisor iki: HELIANTHUS ANNUS L. Botanl Klasifikasi: Divisi: Spermatophyta Sub divisi: Angiospermae Kelas: Dicotyledonae Bangsa: Asterales Suku: Compositae Marga: Helianthus Jenis: Helianthus annus L. Nama umum: Kembang matahari Nama daerah: Bungong mata hurai (Aceh) Bunga panca matohari (Minangkabau) Kembang matahari (Melayu) Kembang sarengenge (Sunda) Kembang srengenge (Jawa Tengah) Kembang mata are (Madura) Sungenge Bunga ledomata (Roti) Deskripsi: Habitus: Perdu, semusim, tinggi ± 2,5 m. Batang: Tegak, bulat, berbulu kasar, permukaan kasap, kuning keputih-putihan. Daun: Tunggal, permukaan kasar, bulat telur, ujung lancip, pangkal tumpul, tepi rata, pertulangan menyirip, panjang 10-24 cm, lebar 7-19 cm, tangkai panjang 5-20 cm, bersegi, hijau. Bunga: Tunggal, bentuk cawan, tumbuh di ujung batang, kelopak bentuk tabung, berlekuk, kuning muda, mahkota bentuk lanset, panjang 4-8 cm, benang sari lima, kepala sari berlekatan, hitam, tangkai putik kuning, kepala putik dua, kuning. Buah: Kecil, bentuk tabung, diameter ± 3 mm, putih kotor. Biji: Ujung lancip, pipih, berbulu, bergaris putih, panjang i 10 mm, lebar ± 7 mm, hitam. Akar: Tunggang, putih kotor. Khasiat Biji Helianthus annus berkhasiat sebagai obat demam dan obat busung lapar. Untuk obat demam dipakai ± 100 gram biji Helianthus annus, disangrai seiama 15 menit, ditumbuk sampai lumat, dioleskan pada bagian perut dan leher. Kandungan kimia Biji Helianthus annus mengandung flavonoida dan polifenol. Pras rembugan 23:10, 6 Agustus 2010 (UTC)

Matur nuwun pak Pras, inggih leres kembang srengéngé, mangké kula gentos sedanten. Nanging kula kok boten saged mbikak situs saking Pak Pras puniku nggih? Lajeng kula pados, pikantuk situs punika Depkes, kadosipun isinipun sami. Tracy rembugan 10:10, 7 Agustus 2010 (UTC)

Cobi dipunbikak url: http://bebas.vlsm.org/v12/html/index.html lajeng ceklik menu Tanaman Obat. Salajengipun padosi Kembang Matahari (radi andhap wonten entry K no urut 349). Pras rembugan 10:27, 7 Agustus 2010 (UTC)

Sampun kepanggih Pak, matur nuwun. Tracy rembugan 22:50, 7 Agustus 2010 (UTC)