Parembugan:Indonesia Tarbuka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aku rada rada kèwuhan yèn arep mertal tembung basa Indonesia "terbuka" utawa saka basa Inggris "open" kaya jroning tembung "Universitas Terbuka" utawa "Indonesia Terbuka" (turnamen badminton/tenis/liyané). Kanggo sawatara wektu tak pasang waé "tarbuka", mengko yèn ana sing luwih manteb gampang digenti. Sumber sauntara iki yakuwi:

  • Kamus Yogya: tarbuka, tinarbuka = KI olèh wewengan, mangerti (makna liya)
  • Kamus Basa Jawa Pepak: tarbuka = terbuka
  • Kamus cilik Basa Jawa: tarbuka = terbuka

Nyuwun pepadhang piyé beciké. Matur nuwun. Pras 00:03, 23 Juni 2008 (UTC)

Tak-kira ora papa ya "tarbuka" sawetara iki. Meursault2004ngobrol 11:15, 23 Juni 2008 (UTC)