Parembugan:Basa Sangsekerta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

padhe tangglet. basa sanksekertanya bersih niku opo? 125.164.205.225 ing 8 Januari 2009

amala, nirmala, suddha, prawisuddha lsb. Meursault2004ngobrol 19:02, 9 April 2011 (UTC)

Tembung majemuk[besut sumber]

kadosipun jawine tembung Camboran. Empu rembugan 06:57, 15 April 2011 (UTC)

Matur nuwun pak. Mangké kula padosi teng buku paramasastra Jawi kula. Meursault2004ngobrol 07:10, 15 April 2011 (UTC)

Variasi kaca pengalihan[besut sumber]

tibaé akèh kaca pengalihan nang kaca iki, sing dicetak kandel uga lazim ditulis tapi durung ana pengalihané. Apa perlu digawe uga ya.? Empu rembugan 06:24, 14 Mei 2011 (UTC)

Iya ora apa-apa. Mangga. Meursault2004ngobrol 07:09, 14 Mei 2011 (UTC)

Sesirah[besut sumber]

Artikel iki nganggo sesirah manut tembung bausastra Indonésia. Ujarku luwih prayoga manawa sesirah sing dianggo ngrujuk bausastra Jawa. Miturut Bausastra Jawa paling anyar (saka Tim Balai Bahasa Yogyakarta), ingkang baku punika "Sangsekerta", banjur ana tembung "Sangsekarta" minangka variané. Cahyo Ramadhani pirembagan 27 Desember 2015 23.15 (UTC)