Panté

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Panté Kuta ing Bali, Indonesia
Panté Virginia ing Amerika Serikat

Panté yaiku sawijining wilayah kang dadi wates watara segara lan dharatan. Bentuk panté béda-béda miturut kahanan lan prosès kang kedadèn ing wilayah kasebut kayata pangangkutan, pengendapan lan pangikisan kang disebabaké déning gelombang, arus, angin lan kahanan lingkungan ing sakubengé kang kedadèn terus-terusan nganti mbentuk sawijining panté.[1]

Manfaat Panté[sunting | sunting sumber]

Akeh manfaat pante kanggo kauripan manungsa, utamane ing dhaerah tropis pante digunaake dening manungsa kanggo akeh hal, ing antarane:

  1. Objek pariwisata
  2. Dhaerah pertanian pasang surut
  3. Areal tambak uyah
  4. Wilayah kebon kelapa lan gedhang
  5. Dhaerah pangembangan industri kerajinan rakyat kang nduweni corak khas dhaerah panté, lan liya-liyané.[1]

Pante uga duwe ekosistem, ekosistem pante yaiku ekosistem kang ana ing wilayah wates watara segara lan dharatan, jroning ekosistem pante ana komponen biotik lan komponen abiotik.[1] Komponen biotik pante kasusun saka wit-witan lan kewan kag urip ing dhaerah pante, minangka komponen abiotik pante ing antarane gelombang, arus, angin, wedhi, watu lan liya-liyane. Alas Mangrove (alas bakau) yaiku salah sawijining tuladha ekosistem ing dhaerah pante. Ing daerah alas mangrove urip macem-macem jinis kewan kayata munyuk, yuyu, ula lan urang. Alas mangrove bisa nahan abrasi banyu segara.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)[1]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panté&oldid=864953"