Pasisir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Panté)
Jujug: pandhu arah, pados
Pasisir Kuta ing Bali, Indonésia
Pasisir Virginia ing Amerika Serikat

Pasisir ya iku wewengkon kang dadi wates watara segara lan dharatan. Bentuk pasisir béda-béda miturut kahanan lan prosès kang kedadèn ing wewengkon kasebut kayata pangangkutan, pengendapan lan pangikisan kang disebabaké déning gelombang, arus, angin lan kahanan lingkungan ing sakubengé kang kedadèn terus-terusan nganti mbentuk sawijining pasisir.[1]

Manfaat Pasisir[sunting | besut sumber]

Akeh manfaat pasisir kanggo kauripan manungsa, utamane ing laladan tropis pasisir digunaake déning manungsa kanggo akeh hal, ing antarane:

  1. Objek pariwisata
  2. Laladan pertanian pasang surut
  3. Areal tambak uyah
  4. Wewengkon kebon kelapa lan gedhang
  5. Laladan pangembangan industri kerajinan rakyat kang nduwèni corak khas laladan pasisir, lan liya-liyané.[1]

Pasisir uga duwé ekosistem, ekosistem pasisir ya iku ekosistem kang ana ing wewengkon wates watara segara lan dharatan, jroning ekosistem pasisir ana komponen biotik lan komponen abiotik.[1] Komponen biotik pasisir kasusun saka wit-witan lan kewan kag urip ing laladan pasisir, minangka komponen abiotik pasisir ing antarane gelombang, arus, angin, wedhi, watu lan liya-liyane. Alas Mangrove (alas bakau) ya iku tuladha ekosistem ing laladan pasisir. Ing laladan alas mangrove urip macem-macem jinis kewan kayata munyuk, yuyu, ula lan urang. Alas mangrove bisa nahan abrasi banyu segara.[1]

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)[1]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pasisir&oldid=1024132"