Pangresikan (pulitik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ing sajarah, agami lan ilmu pulitik, pangresikan yaiku pencabutan jabatan utawa eksekusi wong sing dianggep ora diarepke ing kakuasaan saka pamrentahan, organisasi liyane, pimpinan klompoke, utawa masyarakat sakabehe. Pangresikan isa kawujud non-kekerasan utawa kekerasan. Pangresikan kawujud non-kekerasan biasane dilakoni dening ngegulingake wong-wong sing diresiki saka jabatan. Pangresikan kawujud kekerasan biasane dikaloni dening penahanan, pengasingan utawa pembunuhan wong sing diresiki.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Goldring, Edward; Matthews, Austin S. (2022). "To Purge or Not to Purge? An Individual-Level Quantitative Analysis of Elite Purges in Dictatorships". British Journal of Political Science (ing basa Inggris). doi:10.1017/S0007123421000569. ISSN 0007-1234.