Panggih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Upacara Panggih inggih punika upacara temu pangantèn kakung kaliyan pangantèn putri. Papaning upacara panggih limrahipun wonten ing gapuraning pawiwahan. Upacara panggih kawiwitan liron sekar kembar mayang.[1]

Rantaman adicara[1][besut | besut sumber]

  • Balangan gantal utawi balangan suruh
  • Bokor ageng utawi ngaron isi sekar setaman, tigan ayam mentah, kèsèt, andhuk alit
  • Temanten kekalih kaunjukan ing toya wening saking kendhi pratala
  • Temanten kekalih kakepyok sekar manca warna
  • Penganten kakung putri sinengepan sindur déning ibunipun pengantèn putri

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Gita Wicara Jawi