Panggawé ès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Slabs es pabrik ing Pabrik Es Grimsby sadurunge diremuk, 1990

Mesin ice, generator es, utawa mesin es bisa uga nuduhake salah sawijining jinis piranti konsumen kanggo nggawe es, sing ditemokake ing beku omah; alat mandhiri kanggo nggawe es, utawa mesin industri kanggo nggawe es kanthi ukuran gedhe. Tembung "mesin es" biasane nuduhake alat sing mandheg.