Pandji Poestaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pandji Poestaka inggih punika majalah minggon kang ngagem basa Melayu lan diterbitke marang Balai Pustaka pas jaman penjajahan Jepang.[1][2] Majalah punika muncul pertama kali pas taun 1923.[1] Ing taun 1918, terbit majalah Sri Poestaka kang gadhah isi rupané berita-berita, saking nagari maupun monco.[1] Selain punika, wonten ing jerone majalah punika gadah carita bersambung, hikayat, lan syair kang empun dangu.[1]

Chatatan Suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d "Panji Pustaka". Web Jakarta. Dibukak ing 23 Juni 2014.
  2. Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonesia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 2542