Pancit malabon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pancit Malabon
Pancitjf1337.JPG
Pancit Malabon (Pancit Luglug, Pancit Palabok), La Familia, Baliuag, Bulacan
JinisNoodle
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaMetro Manila
VariasiSauce (achuete, annatto, shrimp, patis–fish sauce, crab fat)
Katerangan liyanéPancit Luglug, Pancit Palabok
Buku masakan: Pancit Malabon  Médhia: Pancit Malabon
Pancit Malabon

Pancit Malabon minangka salah sawijining olahan Filipina sing kalebu jinis pancit, utawa olahan mi goreng, sing asale saka Kutha Malabon, Metro Manila, Filipina . Saosé nduweni warna kuning-oranye, bisa nyebabake achuete (wiji annatto), duduh kaldu urang, lan rempah-rempah sing diwadhahi patis (saus iwak kanggo rasa umami kompleks) lan lemak kepiting. Lapisan panganan laut seger lokal kalebu udang masak, cumi-cumi, bangus asap (iwak bandeng), kerang, lan / utawa kerang. Dekorasi pilihan liyane bisa kalebu daging babi, endhog bebek / daging sing wis rebus, chicharron (kulit babi), bawang ijo sing dicincang, bawang putih cincang sing wis kecoklat, lan jus jerawat (utawa jus jeruk nipis / jeruk nipis).