Pancawala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pancawala utawi Pancakumara inggih punika sesebatan kanggé gangsal putranipun Drupadi kaliyan Panca pandhawa wonten salebeting wiracarita Mahabharata. Tembung Pancakumara asalipun saking basa Sansekerta, panca ingkang gadhah pangertosan 5 (gangsal), lajeng kumara tegesipun putra.