Panaliti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Panaliti bisa ngrujuk marang saben wong kang nindakaké aktivitas nggunakaké sistem tartemtu kanggo golèk kawruh utawa individu kang nindakaké sapérangan praktik-praktik kang kanthi tradhisional bisa digathukake karo kagiyatan pendidikan, pemikiran, utawa filosofis. Kanthi mirunggan, istilah panaliti digathukake marang individu-individu kang nindakaké panaliten kanthi nggunakaké metode ilmiah [1]. Sawijining panaliti, bisa uga minangka pakar ing sawijining babagan utawa luwih ing ngèlmu kawruh.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Isaac Newton (1687, 1713, 1726). "[4] Rules for the study of natural philosophy", Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, Third edition. The General Scholium containing the 4 rules follows Book 3, The System of the World. Reprinted on pages 794-796 of I. Bernard Cohen and Anne Whitman's 1999 translation, University of California Press ISBN 0-520-08817-4, 974 pages.
  2. Oxford English Dictionary, 2nd ed. 1989