Pan de jamón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Krasan Pan de jamón

Pan de jamón (roti ham) minangka roti Natal khas Venezuela, diisi ham, kismis lan zaitun ijo. [1] Akeh variasi sing wis digawe, sawetara ngisi roti kanthi bahan liyane kayata kalkun utawa keju krim lan liyane nggunakake jajanan puff minangka adonan. Pan de jamón muncul ing wiwitan abad kaping 20 lan dadi tradhisional ing musim Natal ing Venezuela lan Madeira .[butuh sitiran]

Miturut Miro Popić, jurnalis lan komentator Venezuelan sing ahli ing bidang gastronomi, resep kasebut dipercaya digawe ing Desember 1905 dening Gustavo Ramella, pamilik toko roti sing ana ing Caracas . Jebule roti asli mung diiseni ham. Toko roti liyane sing dingerteni wiwit nggawe roti lan nambah bahan-bahan anyar. Ing taun 1920 ditambahake zaitun, kacang-kacangan, lan caper kanggo ngisi.

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Martinez, Daisy (2010). Daisy's Holiday Cooking. Simon and Schuster. p. 82. ISBN 978-1439199244.
  2. Popić, Miro (1986). El libro del pan de jamón-- y otros panes (ing basa Spanish). E.Armitano. ISBN 9802160105.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)