Pamilihan Umum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pamilihan Umum (Pemilu) iku prosès pamilihan kanggo ngisi jabatan-jabatan pulitik tinamtu. Jabatan-jabatan kasebut maanéka-warna, wiwit saka presiden, wakil rakyat ing tataran pamaréntahan, nganti kepala désa.

Jroning Pemilu, para pamilih uga disebut konstituen, lan maang para konstituen iki mau para peserta Pemilu nawakaké janji-janji lan program-program jroning mangsa kampanye. Kampanye dilakoni jroning wektu sing wis ditemtokaké, sadurungé wektu pamungutan swara.

Sawisé pamungutan swara diayahi, prosès pangitungan diwiwiti. Pamenang Pemilu ditemtokaké déning aturan main utawa sistem panentuan pemenang sing wis ditetepaké sadurungé lan disetujoni déning para peserta, lan disosialisasèkaké marang para pamilih.

Pemilu ing Indonésia[besut | besut sumber]

Artikel utama: Pemilu ing Indonésia

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pamilihan_Umum&oldid=1052194"