Palega gurung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tetes batuk modern
Kaleng kanthong sing ngemot pastil minuman keras salmiak cilik kanthi bentuk tradisional lozenge. Ing Eropa, pastilan minuman keras salmiak dianggep minangka "obat sing ditrapake sacara tradisional kanggo mbantu expectoration ing saluran napas "

Lozenge tenggorokan (uga dikenal minangka drop watuk, troche, cachou, pastille utawa batuk manis ) minangka tablet cilik sing biasane diobati kanggo dilebokake kanthi alon ing cangkem kanggo mandheg batuk, pelumas, lan nyenengake jaringan tenggorokan sing iritasi ( biasane amarga tenggorokan ), bisa uga adhem utawa flu biasa . Tablet batuk njupuk jeneng lozenge, adhedhasar bentuk asline, intan.Lozenges bisa uga ngemot benzocaine, minyak anestesi, utawa kayu putih . Lozenges tenggorokan non-mentol umume nggunakake glisin zinc glisinon utawa pektin minangka demulcent oral . Sawetara merek lozenges tenggorokan ngemot dextromethorphan .