Palé Bohu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Palé Bohu ya iku sawiji génre sastra tutur saka Kabudayan Gorontalo ing Gorontalo.[1] Génre iki wujud geguritan adat sing mligi ana ing Gorontalo.[1] Palé Bohu dienggo tumrap upacara peparing pitutur bakda upacara kawinan, jumenengan, lan peparing gelar. Pangantèn anyar lan wong sing nembé diparingi gelar dianggep wong ing kaanan anyar mula butuh diparingi pitutur.[1] Pitutur iki asalé saka tokoh adat, tokoh agama, lan uga saka pangageng utawa tilas pajabat.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d Hinta 2005, k. 45.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Hinta, Ellyana G. (2005). Tinilo Pa'ita Naskah Puisi Gorontalo: Sebuah Kajian Filosofis. Jakarta: Djambatan. ISBN 979-428-596-X.