Péntatonis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wonten ing jagad musik, tangga nada péntatonis utawi skala pentatonik inggih punika skala ingkang wonten gangsal not saben oktaf. Skala péntatonik punika kasebar ing donya tuladhanipun inggih punika ingkang kasebat tuning krar wonten ing Ethiopia saha gamelan wonten ing Indonésia.