Péntatonis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Wonten ing jagad musik, tangga nada péntatonis utawi skala pentatonik inggih punika skala ingkang wonten gangsal not saben oktaf. Skala péntatonik punika kasebar ing donya tuladhanipun inggih punika ingkang kasebat tuning krar wonten ing Ethiopia saha gamelan wonten ing Indonésia.