Othmar Motter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Apple pisanan karo Oterter Motter's Motter Tektura font

Othmar Motter (miyos 3 November 1927 ing Hard, Austria; seda 17 Desember 2010 [1] ) yaiku perancang huruf lan desainer grafis saka Austria. Dheweke yaiku perancang huruf pertama saka Austria sing kasil ngrancang desain huruf sing misuwur ing pasar internasional.

Pakurmatan[besut | besut sumber]

  • Penghargaan kanggo Ilmu lan Seni Vorarlberg

Pakaryan[besut | besut sumber]

Teh kotak (tengen) nganggo fon karangan Othmar Motter, jenenge Motter Ombra.[2]

Othmar Motter ing salebeting gesangipun damel saperangan fon[3] [4], kalebet:

  • Motter Tektura (1975)
  • Motter Ombra (1972)
  • Motter Sparta (1997)
  • ITC Motter Corpus
  • Alteryle Motter
  • Festival FF Motter
  • ITC Motter Sparta
  • Motgen Bregenz
  • Motle Factum
  • Motto Pretiosa
  • Motter Regatta

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Traueranzeige abgerufen am 19.
  2. "Teh Kotak dan Motter Ombra-nya". Dijupuk 2019-02-18. 
  3. "Othmar Motter". luc.devroye.org. Dijupuk 2019-01-29. 
  4. "Othmar Motter". Fonts in Use. Dijupuk 2019-01-29.