Ossobuco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ossobuco
Ossobuco.jpg
Buku masakan: Ossobuco  Médhia: Ossobuco

Ossobuco utawa osso buco ( palafalan jroning basa Italia: [ˌɔssoˈbuːko] ; Milanese  [ˌƆzbyːs] ) iku salah sawijining panganan saka Lombard masakan saka salib-Cut veal shanks Lion karo sayuran, anggur putih lan duduh kaldu. Iki asring dihiasi nganggo gremolata lan kanthi tradisional disajikake kanthi risotto alla milan utawa polenta, gumantung saka variasi regional. [1] Sumsum ing bolongan ing balung, panganan sing larang regane, minangka ciri khas sajian kasebut. [2] [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Ricetta Ossobuco e risotto, piatto unico di Milano" [Recipe for ossobuco and risotto, one-course meal dish of Milano]. Le ricette de La Cucina Italiana (ing basa Italian). Dibukak tanggal 4 July 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "osso buco", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (help) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  3. Felicity Cloake (6 March 2014). "How to cook the perfect osso buco". The Guardian. Dibukak tanggal 2019-06-07.