Osèng rusa kutub

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Poronkäristys.jpg
Yumyum.JPG
Versi reindeer sauteed versi Finlandia
Versi Swedia saka reindeer tumis

Oseng rusa kutub ( Basa Finlandia: poronkäristys , Swedish , Norwegian , Northern Sami ) bisa uga minangka panganan tradisional sing paling misuwur saka Lapland, utamane ing Finlandia, Swedia, Norwegia lan Rusia lan Sakha . Biasane steak utawa mburi reindeer digunakake. Wis diiris tipis (luwih gampang yen dibekukan tinimbang mung sawetara sing cair), digoreng lemak (umume lemak reindeer, nanging mentega lan minyak luwih umum saiki), dibumbui karo mrica ireng lan uyah, lan pungkasane ana banyu, krim, utawa bir ditambah lan dimasak nganti empuk. Sajian kasebut disajeni nganggo kentang tumbuk lan lingonberry, utawa, luwih tradisional, kanthi lingonberry mentah dicampur karo gula. Ing Finlandia asring disedhiyakake timun acar, [1] [2] sing racake ora umum ing Swedia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. http://www.alternativefinland.com/now-christmas-want-eat-rudolph-reindeer-recipes-non-finnish/
  2. https://bluewings.finnair.com/at-the-destination/finland-en/how-to-do-local-cuisine-in-the-frozen-north/