Orlando Fals Borda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Orlando Fals Borda
Orlandofalsborda.jpg
Lair(1925-07-11)Juli 11, 1925
PatiAgustus 12, 2008(2008-08-12) (umur 83)
BangsaColombian
PakaryanResearcher and Sociologist

Orlando Fals Borda ya iku ahli antropologi saka Barranquilla, Kolombia, kalairan taun 1925[1]. Orlando naté olèh pandhidhikan saka ing Dubuque University (BA) taun 1947, ing University of Minnesota (MA) taun 1953, lan University of Florida (Ph.D.) taun 1955. Panlitian antropologis kang dilakoni ya iku ana ing Cundinamarca, Kolombia (1950), Boyacá (1954), Tolima (1961), lan Córdoba-Sucre, Kolombia (1970)[1]. Orlando uga nulis karya-karya akademis élmiah ya iku Peasant Society in the Colombian Andes: A Sociological Study of Saucio (1955), El hombre y la tierra en Boyacá (Jawa: Manungsa lan Lemah ing Boyaca) taun 1957, La violencia en Colombia (Jawa: Sikara ing Kolombia) taun 1962, lan Historia doble de la Costa (Jawa: Rong Cara Sujarah Coast) taun 2002[1][2]. Orlando iki dadi tokoh ilmuwan kang kinurmati ing ilmu sosial Kolombia[3]. Dhéwéké uga dadi pangadeg departemen sosiologi ing National University ing Bogota[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 209–210. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Orlando Fals-Borda (1925-2008) - Centre for Communication and Social Change - The University of Queensland, Australia". www.uq.edu.au (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-06. 
  3. Gott, Richard (2008-08-25). "Obituary: Orlando Fals Borda". The Guardian (ing basa Inggris). ISSN 0261-3077. Dijupuk 2018-01-06.