Olahan Afrika Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Senegal Chicken Yassa, sajian pedas sing enak ing saindenging wilayah Afrika Kulon. Digawe nganggo mustar Dijon, bawang, jus lemon, zaitun lan mrico bonnet scotch

Masakan Afrika Kulon kalebu macem-macem panganan sing beda-beda ing antarane 16 negara kasebut. Ing Afrika Kulon, akeh kulawarga sing tuwuh lan golek panganan dhewe, lan ing saben kulawarga ana pamisahan tenaga kerja. Panganan pribumi kalebu sawetara jinis tanduran lan kewan, lan penting kanggo gaya urip gumantung karo tani lan moro .Sejarah Afrika Kulon uga duwe peran gedhe ing masakan lan resep, amarga interaksi karo macem-macem budaya (utamane donya Arab lan Eropa mengko) wiwit pirang-pirang abad ngenalake akeh bahan sing bakal dadi komponen utama macem-macem masakan nasional dina iki

Klouikloui, cincin butter kacang goreng sing disajikake ing Benin
Sepiring fufu diiringi sup kacang