Of Mice and Men (novèla)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Of Mice and Men
OfMiceAndMen.jpg
First edition cover
Panganggit John Steinbeck
Juru samak Ross MacDonald
Nagara United States
Basa Inggris
Pangecapan Covici Friede
Kala babar
1937
Kaca 187 kaca

Of Mice and Men iku novéla[1][2] diserat déning John Steinbeck. Dibabar ing taun 1937, novèl iki nyeritakaké George Milton lan Lennie Small, pangungsi buruh paternakan migran, kang pindah-pindah nggon ing California kanggo nggolék gawéan ing mangsa Sarwa Susah (Great Depression) ing United States.

Adhedhasar pengalamaning Steinbeck minangka dadi bindlestiff (glandhangan kang nggawa buntelan) ing taun 1920an (sadurungé Okies, kang bakal dhèwèké caritakaké ing The Grapes of Wrath, teka), judhul novéla iki dijupuk saka puisi déning Robert Burns kang judhulé "To a Mouse", kang kawaca: "The best laid schemes o' mice an' men / Gang aft agley". (The best laid schemes of mice and men / Often go awry.)

Bahan wacanan wajib ing sekolah-sekolah,[3] Of Mice and Men kerep dadi inceran sénsor-sénsor vulgarity lan apa waé kang keitung nyerik utawa basa-basa rasis; dadiné, novéla iki kalebu ing Buku Paling Mancahi ing Abad ke-21 ing American Library Association.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

Notes[besut | besut sumber]

  1. Of Mice and Men Key Facts on Sparknotes
  2. Who, what, why: Why do children study Of Mice and Men? on BBC
  3. Stephen Maunder (25 Maret 2011). "Who, what, why: Why do children study Of Mice and Men?". BBC News. Dijupuk 2011-03-26. 
  4. "American Library Association Top 100 Banned/Challenged Books: 2000–2009". web page. American Library Association. 2011. Dijupuk 1 Juli 2011.