Nuristan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nuristan
نورستان
Provinsi
Kali ing Nuristan
Kali ing Nuristan
Letak Nuristan ing Afghanistan
Letak Nuristan ing Afghanistan
Negara  Afghanistan
Provinsi Pusat Parun
Pamaréntahan
 • Gubernur Hafiz Abdul Qayyum
Laladan
 • Gunggung 9.225,0 km2 (35,620 sq mi)
Cacah warga (2015)[1]
 • Gunggung 147.692
 • Pepadhet 1.6/km2 (4.1/sq mi)
Zona wektu GMT+4:30
Kodhe ISO 3166 AF-NUR
Basa utama Nuristani

Nuristan (Basa Persia: نورستان)minangka salah sawijining 34 provinsi ing Afghanistan. Provinsi iki diwangun ing taun 2001 sing sadurungé dadi bagéan saka Provinsi Laghman lan Propinsi Kunar. Dene provinsi iki dijenengi Kafiristan amarga didunungi dening warga sing dadi Hindu kuna.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Afghanistan at GeoHive